Till toppen
Varför borde barn sova i bambu sängkläder?

Varför borde barn sova i bambu sängkläder?

En av de viktigaste sakerna som en baby behöver för att utvecklas ordentligt är sömn.

Du som förälder gör allt för att hålla dem lugna, friska och komfortabla. Under sömnen måste barnet känna sig trygg och bekväm så att den effektivt kan regenerera den styrka den behöver för att utforska världen varje dag.

Så vad kommer att bidra till att din baby får en perfekt vila?
Du kommer säkert att behöva lämpliga sängkläder för ditt barn. Om du står inför sommar eller vinterstid för en nyfödd eller letar efter en praktisk presentidé? 
Kolla våra bambutäcken, kuddar och lakan, som är en hit året runt!

Låt oss titta närmare på den fantastiska bambun! Varför ska det vara bland ditt barns väsentliga tillbehör?


Den mångsidiga bambun och dess egenskaper

Bambu är en växt som används i många industrier: kosmetika, mat, möbler och kläder. Inte konstigt, för det är mångsidigt och har många intressanta egenskaper. Det har inte undgått barnindustrins uppmärksamhet heller, det blir mer och mer populärt och gruppen av beundrare av denna växt växer ständigt. Därför hittar du i många barnbutiker bambufiltar för spädbarn, bambukläder, bambu babynests, bambu badcapes etc.

 

De viktigaste fördelarna med bambutyg är följande:

 •  Silkesmjuk och underbar len, även efter många tvättar,
 •  Luftig, andningsbar och samtidigt varm i den kalla årstiden, och samtidig svalkar om barnet blir varmt = temperaturreglerande
 •  Antibakteriell och kvalster trivs inte i bambu = hypoallergen, vilket innebär att bambu med största sannolikhet inte orsakar allergiska reaktioner. Men tvärtom är bra för barn med överkänslighet och allergier.
 •  Mycket hygienisk och leder bort fukt från kroppen,
 •  De är perfekta för sommaren - bekväma, svalande och andas.

Den största fördelen med våra bambu täcken och kuddar (förutom att de inte ska ha påslakan och örngott) är att de är gjord i helt naturligt ekologiskt material. Barnet utsätts inte för skadliga ämnen, och du kan vara trygg när du legger barnet i sängen. Så om du är ett fan av naturliga material i ditt barns rum, kan du tryggt välja bambu som skapar en vänlig atmosfär för ditt barn och främjar en säker och god sömn.


Vem är bambusängkläder det bästa för?

- Spädbarn och äldre barn, samt vuxna - ja absolut alla!

- Alla som uppskattar hög sömnkomfort,

- Allergi- och astmasjuka

- Personer med känslig hud, benägna att irritera. Känsligheten uppstår när hudens skyddsbarriär försämras så att huden blir mottaglig för externa irriterande ämnen, till exempel bakterier, kemiska ämnen, allergener och annat.

- Barn (alla) med atopisk eksem

 

Det finns många fördelar med bambu till barn, så när du väljer att köpa bambu produkter för spädbarn kan du vara säker på att:

 •  Du minimerar risken för överhettning av den nyfödda,
 •  Du ger adekvat värmereglering (bambu ger värme på vintern och svalkar när det är varmt),
 •  Du tar hand om den hälsosamma yttre miljön i din lilla organism,
 •  Du bryr dig om naturen omkring dig.

 

Vilka andra bambutillbehör kan du välja för ditt barn?

Medvetna föräldrar väljer tex:

 • Bambu kläder,
 • Bambu bilskydd åkpåse,
 • Bambutäcke, kudde och lakan,
 • Bambu babynest,
 • Bambufiltar (muslin, swaddle, stickade, jersey)
 • Bambu badcape eller badponcho

Ovanstående tillbehör gör att du och barnet kan känna er trygga och bekväma, och du är medveten om att du gjorde allt för att säkerställa en sund utveckling hos ditt lilla barn. 


Nyfödd täcke & kuddset 0-8 mån - Aeroplanes

Startkit till nyfödd som innehåller täcke och kudde i supermjuk bambuviskos med allergivänlig fyllning. Roligt mönster; Aeroplanes. Passar utmärkt i både barnvagnen och vaggan.
10270

Yosoy Bambu Babynest, Vintage Roses

Babynest i bambu från YOSOY utformat för spädbarn för att ge dem en känsla av säkerhet och en mysig plats att sova under sin första tid i livet. Mjuka kanter som skyddar barnet mot att falla ut. Vackert Vintage Roses mönster.
10163

Pulp Bambu Baby formsytt lakan vit, 60cm x 120cm

Bambu lakanen är temperaturreglerande, svala på sommaren och värmer på vintern. Storlek 60cm x 120cm som passar till vagn och vagga.
10027

Babytäcke och kuddset i bambu, 0-3 år - Let's Fly

Set till baby som innehåller täcke och kudde i supermjuk bambuviskos med allergivänlig fyllning. Vackert mönster Let's Fly. Storlek 75cm x 100cm på täcke som passar barn från 0-3 år. Perfekt i spjälsängen och vagnen.
10923

Babytäcke och kuddset i bambu, 0-3 år - Bears

Set till baby som innehåller täcke och kudde i supermjuk bambuviskos med allergivänlig fyllning. Vackert mönster Bears. Storlek 75cm x 100cm på täcke som passar barn från 0-3 år. Perfekt i spjälsängen och vagnen.
10926

Yosoy Bambu filt Clover, Grå

Lätt och delikat bambufilt i ljus grå färg, extremt mjuk och passar utmärkt till nyfödda som har 10 gånger mer känslig hud än oss. Strukturen är mjuk, slät och silkeslen. FRI FRAKT!
10624
Rea

Yosoy Bambulakan till vagn och vagga, Vintage Roses

Lakan i 100% bambuviskos från YOSOY. Den här storleken passar till vagnen och vaggan. Behaglig mot din bebis hud, tack vare bambu-materialet som är lent och andas. Vackert mönster med vintage rosor i ljuvliga färger. Matcha med kläder och annat tillbehör i samma mönster.
10593

Babytäcke och kuddset i bambu, 0-3 år - Baby Deer

Set till baby som innehåller täcke och kudde i supermjuk bambuviskos med allergivänlig fyllning. Vackert mönster Baby Deer. Storlek 75cm x 100cm på täcke som passar barn från 0-3 år. Perfekt i spjälsängen och vagnen.
10925