Till toppen
Vad är Slow Fashion?

Vad är Slow Fashion?

Slow Fashion är en medvetenhet och inställning till mode som förespråkar kvalitet framför kvantitet, både i produkt och produktion.


Det innebär att man investerar i en garderob av klassiska, långvariga och hållbart producerade kläder med minimal miljöpåverkan. Färre och finare plagg - med finare menas inte dyrare prislapp, utan i bemärkelsen att du som bärare känner mer för plagget. Slow Fashion och hållbart mode är en motreaktion på allt det osunda som dagens fast fashion står för.

Vår leverantör Movesgood producerar två kollektioner per år och presenterar sina favoritbasplagg, anpassade efter säsong och aktuella trender. Movesgood har en nära kommunikation med sina kunder och arbetar för att införliva deras feedback i sin design. De tror på att skapa säsongsbaserat mode tillverkat av naturliga material med en modern design som kan användas år efter år.

Vi har alla ett ansvar för att skapa en bättre värld där hållbart mode och Slow Fashion är det naturliga. Kanske inte så lätt att förändra en hel modeindustri helt själv, men det vi alltid har makten över är vår egen garderob. Så då är det självklart att vi får börja där.

Bli en miljöhjälte du också. Tillsammans har vi kraft att förändra!

 

Vad är Bambu Lyocell? Läs här..


Hommi Hoodie, Dark Grey

Tunnstickad mörk grå hoodie i rak modell, med långa snören i en bambu/kashmirblandning från Movesgood. Den är lika elegant som den är mjuk. Ligger lätt och supermjukt på kroppen tack vare det naturliga materialet som andas. Du kan matcha hoddien med både kjolar och byxor, kan användas på jobbet, hemma eller ute. Kashmir och bambu är supermjukt och snällt mot känslig hud.
vm-11558

Olivia Top, Mole

Oversized beige t-shirt i boxig modell med 3/4-pingvinärmar från Movesgood. Passformen är avslappnad och passar alla figurer. Tillverkad i ett supermjukt och miljövänligt bambu lyocell-material som andas och är skonsamt mot känslig hud.
vm-11593

Petrina poncho, Beige

Elegant och mysig beige poncho i ekologisk kashmir-bambumix från Movesgood. Klassisk plagg i one size håller dig varm i alla situationer hela året - perfekt för resor, hemma eller ute. Det naturliga materialet är supermjukt och lätt, fördelarna med att använda återvunnen kashmir och lyocellbearbetad bambu är hållbarhet och miljövänlighet.
11600

Robbie nattskjorta, Kit White

En underbar skön ljusgrå nattskjorta med krage och knappar i ett mjukt och silkeslent bambu lyocelltyg. Materialet andas, är snällt mot känslig hud och har antibakteriella egenskaper, vilket gör det perfekt att sova i.
vm-11616