Till toppen
Vad är Bambu Lyocell?

Vad är Bambu Lyocell?

Bamboo Lyocell är gjord av ren organisk bambumassa; den krossas, tvättas och spins till garn. Bambu lyocell är en förnybar växtkälla. Bambu lyocell är silkeslen, slät och väldigt mjuk.


Ekologiska material

Movesgood använder inte bomull eller syntetiska fibrer i något av sina plagg.

Naturlig lyocellbearbetad bambu är grunden i alla deras tyger. De använder fem olika kvaliteter av lyocellbearbetad bambu som grund för hela sin kollektion. Produktionsprocessen för bambu har en minimal påverkan på miljön och återvinner eller bryter ner alla producerade lösningsmedel och utsläpp. Bambu är helt CO2-neutralt under hela sin odlingsperiod, växer utan behov av bekämpningsmedel och är mycket vatteneffektivt. Utöver detta har tyget i sig många positiva egenskaper. Det är absorberande, isolerande och antibakteriellt - och låt oss inte glömma, mjukt och vackert, vilket gör det till den perfekta basen för allt Movesgood skapar.

 

Lean Production

Movesgood har utvecklat sin egen unika produktionsmodell som de kallar Lean Production, som är central för sin strikta hållbarhetspolicy. De använder endast ett fåtal utvalda material som köps i stora volymer. De använder enbart tåg och båt till frakt för att minimera sitt miljöavtryck. För närvarande är 70% av deras produktion baserad i Europa, men de har som mål att ha all sin produktion baserad i Europa i 2022, vilket ytterligare minskar deras koldioxidavtryck.

Kläder i Bambu lyocell är ett av de mest hållbara alternativen för en miljövänlig garderob

 

Vad är Slow Fashion? Läs här..

 


Chatrina Poncho Top, svart

Tunnstickad svart topp i loose fit-modell med 3/4-ärmar i en supermjuk och lätt bambu- och kashmirblandning, från Movesgood. Perfekt att ha både som mysplagg hemma eller fin på jobbet.
vm-11506

Kim Wide byxor, Light Sand

Tunnstickade ljus sand färgade byxor från Movesgood, med rak passform och vida ben i en supermjuk blandning av bambu lyocell och återvunnen kashmir. Passar alla tillfällen - på jobbet, hemma och ute på stan. En unik blandning av bambu och kashmir som garanterar en supermjuk lyxig klädupplevelse som andas, är miljövänlig och har antibakteriella egenskaper.
vm-11573
Nyhet

Bambu Bäddset 150x210cm, Vit

Vit bäddset i ett silkesmjukt ekologiskt bambu lyocell-tyg med en trådtäthet på 300TC från Movesgood. Bambu lämpar sig ypperligt till sängkläder eftersom det har en silkeslen textur som andas, är allergivänligt, värmereglerande och antibakteriellt, vilket gör det perfekt för att sova i. Bambu sängkläder är skonsamma för både din hud och för vår miljö och vårt klimat.
11483

Robbie nattskjorta, Dark Blue

En underbar skön mörkblå nattskjorta med krage och knappar i ett mjukt och silkeslent bambu lyocelltyg. Materialet andas, är snällt mot känslig hud och har antibakteriella egenskaper, vilket gör det perfekt att sova i.
vm-11610