Till toppen
Storleksguide barntäcken

Storleksguide barntäcken

Vilken storlek på barntäcket är den rätta? Här får du en liten guide på vilka babytäcken som passar...


 i vaggan, korgen, vagnen och spjälsängen, samt juniortäcke när barnet växt ur spjälsängen.

Eftersom sömnen är av stor betydelse för barnens utveckling och välmående är det viktigt att du väljer rätt barntäcke. Låt ditt barn sova mjukt och skönt i barnsängen med underbara ekologiska och allergivänliga babytäcken och kuddar i bambu eller ekologisk bomull från Yosoy och Pulp. Våra täcken är allergivänliga och säkerställer en god natts sömn för barnen eftersom de inte störs av en allergisk reaktion. 

OBS! Använd EJ påslakan och örngott på våra täcken och kuddar. Bra för bebis, miljön och plånboken!

För at: Ju mindre textiler du har i sängen till din baby ju bättre. Det minskar risken för spädbarnsdöd. Våra täcken och kuddar är gjorda för att ligga direkt på bebisens hud, och de är tillverkade av 100% ekologiska tyger och fyllning som är 100% säkra för ditt barn. 

 

Hitta rätt storlek på täcke till baby och barn

Liten tjej som ligger i en korg med ett bambu täcke med Boho Flowers mönster
0-1 år

När bebisen är nyfödd och i tiden framöver som bebisen ligger i vagga, korg och liggvagn passar de här täckena:

Yosoy - storlek 65cm x 75cm. Den här storleken passar mycket bra i vaggan, korgen och i liggvagnen.

Pulp - storlek 72cm x 52cm. Den här storleken passar mycket bra i vaggan, korgen och i liggvagnen.

Pulp - storlek 73cm x 90cm. Det här täcket är i bambu och lite tunnare än de andra. Passar utmärkt på sommaren och till barn som i sig själv är väldigt varma.

Tryck här för att se alla barntäcken i den här storleken >>


Liten tjej som sitter i spjälsängen med ett bambutäcke över sig med vackert vintage roses mönster

0-3 år

Många använder inte vagga eller korg men spjälsäng från dag ett och vill heller ha ett täcke som bebisen kan ha lite längre. Då kanske man vill ha ett lite mindre täcke som de ovan i barnvagnen, och en av de här storlekarna i sängen. När barnet slutar med liggdelen i vagnen, kan de här täckena användas i sittvagnen också.

Yosoy - storlek 75cm x 100cm, kudde 40cm x 30cm

Pulp - storlek 80cm x 100cm, kudde 60cm x 40cm

Tryck här för att se alla barntäcken i den här storleken >>


Tjej och kille sitter i sängen med Pulp juniortäcke över sig med mönstren Giraffe och Raccoons
Dags för juniortäcke

När barnet har växt ur spjälsängen kan det vara dags att uppgradera till en juniorsäng. Då behövs ofta ett större täcke och kudde. Kom ihåg att EJ använda påslakan och örngott på våra täcken och kuddar! Förat: Våra täcken och kuddar är gjorda för att ligga direkt på barnets hud, och de är tillverkade av 100% ekologiska tyger och fyllning som är 100% säkra för ditt barn. 

Yosoy - storlek 100cm x 150cm, kudde 40cm x 60cm

Pulp - storlek 100cm x 135cm, kudde 40cm x 60cm

Tryck här för att se alla juniortäcken >>Vad är det bästa barntäcket? 

Barnets täcke kan ha en påverkan på barnets sömn, och det faktisk mer än vad man tror. Att investera i det bästa barntäcket är alltså något som alla föräldrar borde göra. Ett bra täcke ska vara lagom stort, tillräckligt varmt, ha god andningsförmåga och kännas tryggt att sova i. Är täcket bra kommer barnet sova gott, vilket är positivt för både hälsa och utveckling. 

Beroende på barnets ålder finns det även olika varianter av barntäcke att välja mellan. Det finns babytäcke för mindre bebisar, barntäcke för små barn, och så finns det juniortäcke för lite större barn. Anpassa täcke efter barnets ålder och behov så kommer det funka perfekt. 

 

Baby ligger i en korg med bambutäcke i Japanese Flowers mönster
Barntäcken i bambu

Premium barntäcken och kuddar i 100% bambuviskos som är av högsta kvalitet tillverkad i Polen - Ger hög komfort då det är mycket lent, skönt och extremt mjukt att ha direkt på huden.

Fyllningen som används är av högkvalitativ fiberduk gjord av 100% 1. Class Virgin Siliconized Hollow fibers. De skiller sig från vanlig stoppning med att de har mer vridna luftkanaler. Detta leder till en lättare fyllning och större fluffighet. Dessutom genomgår de en uppvärmningsprocess, vilket innebär att fiberduken inte separeras i produkten och inte tappar höjd. Det återgår alltid till sitt ursprungliga tillstånd, även efter upprepad tvätt.

Stoppningen (fiberduken) är antiallergiskt och har National Institute of Hygiene Certificate, som gör det möjligt att skapa produkter för barn från nyfödd.

Fördelar med bambu täcken och kuddar:

 • Kvalster trivs inte i bambu. Bambu är naturligt antibakteriell och det finns ingen grogrund för kvalster och bakterier i materialet. 
 • Bambuviskos är väldigt mjukt och har en silke-lik känsla, vilket ger din bebis max komfort och lyx.
 • Ekologisk - Bambu växer snabbt och behöver varken pesticid eller gödning, eftersom den har en naturlig resistens mot skadedjur och svamp.
 • Icke-Allergisk - Den orsaker inte allergiska reaktioner på bebisens hud eftersom den växer naturligt.
 • Termo-Kontroll - Bambu viskos har temperaturstyrda egenskaper, som håller bebisarna svala på sommaren och varma på vintern.
 • Andas - Tyget är mycket andningsbart, och gör det perfekt för nyfödda och spädbarn som inte själv kan regulera värmen.
 • Absorbent - Bambu viskos absorberar 3-4 gånger mer fuktighet än bomull, därför känns lakanen inte fuktiga även om man svettas under natten.
 • Den absorberar också obehagliga luktar.

Alla bambu produkter har OEKO-TEX STANDARD 100 Class 1
OEKO-TEX® Standard 100 är ett oberoende globalt test- och certifieringssystem för textila rå-, mellan- och slutprodukter i alla produktionsled. Certifieringen innebär att textilen i den färdiga produkten är fri från ohälsosamma kemikalier. Standarden har fyra kravnivåer för fyra produktklasser. Den hårdaste kravnivån, som avser produktklass 1, gäller produkter för spädbarn och små barn upp till 3 år (t.ex. underkläder, sparkdräkter, kläder, sängkläder, frottevaror)

 

Tvätt av barntäcken och kuddar i bambu

 • Alla våra bambutäcken kan du tvätta på 30 grader,
 • Du kan använda lite mjukgörare,
 • Använd sensitive tvättmedel avsedd för barn (du kan också använda tvättmedel för ull och siden) 
 • Hängtorka. 
 • Tål inte blekning eller kemtvätt,
 • Torktrumla ej.
 • Stryk på baksidan max 120 grader.

Babyboy ligger i moseskorg med ekologisk bomullstäcke över sig från Yosoy med Grey Leaves mönstret


Barntäcken i 100% ekologisk bomull

Våra barntäcken i bomull är tillverkade av 100% GOTS (Global Organic Textile Standard) certifierad ekologisk bomull och sammet. Tack vare detta är produkterna helt säkra för barn och spädbarn. Ekologisk bomull gör produkterna mjuka, lena och hållbara, vilket ger komfort för de yngsta.

Fyllningen är gjord av antiallergiskt fiberduk av silikon och har National Institute of Hygiene Certificate, som gör det möjligt att skapa produkter för barn från nyfödd.

Barntäcken av högsta kvalitet. Allt detta tack vare användningen av 100% certifierad ekologisk bomull, vilket är:

 • Producerad med respekt för den naturliga miljön utan användning av: GMO, bekämpningsmedel,
 • Säker för huden och innehåller inga kemiska ämnen,
 • Mjuk och behaglig på huden, och för varje efterföljande tvätt blir det ännu mjukare,
 • Material som andas,
 • Orsakar inte allergier och irritation,
 • Mer hållbar än vanlig bomull eftersom den inte rengörs kemiskt.


Tvätt av ekologiska barntäcken och kuddar

 • Alla våra bomullstäcken kan du tvätta på 30 grader,
 • Du kan använda lite mjukgörare,
 • Använd sensitive tvättmedel avsedd för barn (gärna miljömärkta tvättmedel)
 • Hängtorka.
 • Tål inte blekning eller kemtvätt,
 • Torktrumla ej.
 • Stryk på avigsidan max 120 grader.


Alla bomullsprodukter har OEKO-TEX STANDARD 100 Class 1
OEKO-TEX® Standard 100 är ett oberoende globalt test- och certifieringssystem för textila rå-, mellan- och slutprodukter i alla produktionsled. Certifieringen innebär att textilen i den färdiga produkten är fri från ohälsosamma kemikalier. Standarden har fyra kravnivåer för fyra produktklasser. Den hårdaste kravnivån, som avser produktklass 1, gäller produkter för spädbarn och små barn upp till 3 år (t.ex. underkläder, sparkdräkter, kläder, sängkläder, frottevaror)