• Välkommen, vad kul att du är här! HÖSTREA - 30% på alla bomullstäcken & kuddar, samt bomullsfiltar!
Fri frakt / Snabb leverans / Personlig service

Om oss

Vi är ett familjeföretag och erbjuder bambu och ekologiska bomullsprodukter för bebis och barn. Produkterna är gjorda av miljövänligt material och är supermjuka och allergivänliga för barnet. Råvarorna växer i Europa och produktionen sker i Europa enligt strikta europeiska standarder. För oss är det viktigt att du som kund känner dig nöjd med ditt köp på Elliotti.se. Handla i vår fysiska butik eller här online!


Organisk bambu
Bambu är 100% naturligt, organisk, miljövänligt och nedbrytbart material. Bambu växer vild (den snabbast växande växten på jorden) och kräver minimalt med vatten, inga bekämpningsmedel eller andra giftiga kemikalier. Dessutom är bambu produkter mycket mjuka och bekväma för dig - liksom att vara en vänlig produkt för vår planet. Bambuplantager fungerar som stora fabriker för fotosyntesen, vilket minskar växthusgaser. Bambuväxter absorberar ca 5 gånger så mycket koldioxid och producerar ca 35% mer syre än motsvarande trädbestånd. Alla våra bambu produkter har STANDARD 100 by OEKO-TEX® certifiering.


Ekologisk bomull
Ekologisk bomull är bättre för miljön. Det odlas utan kemiska bekämpningsmedel eller gödningsmedel och markskydd genom växeljordbruk. Eftersom farliga kemikalier är förbjudna i alla led av produktionsprocessen är ekologisk bomull också bättre för textilarbetarna. Alla våra bomullsprodukter har GOTS (Global Organic Textile Standard) certifiering som i tillägg ställer sociala krav som säkerställer mänskliga rättigheter, säkra arbetsplatser och arbetsrättigheter i alla led. Ekologisk bomull kräver också mycket mindre vatten än ”vanlig” bomull (upptill 90 % mindre*) och i produktionsprocessen finns det stränga regler för avloppsvatten, färg- och kemikalieanvändning.

*Källa: GOTS 2017, global-standard org.


Våra varumärken

PULP
Vår producent av bambu och organisk bomull till bebis; Pulp bryr sig om hälsan och komforten till de små. Det är därför de valde bambusviskos som huvudtyg för att göra bebis-produkter. Det ger flera fördelar för barnet; det är ekologiskt, lugnande för huden, otroligt mjukt, mycket absorberande samt icke-allergiframkallande och temperaturreglerande. 

Varje bit  produceras noggrant och är designad och testad för att säkerställa slutprodukten av hög kvalitet. Tygerna som används är tillverkade i EU och har OEKO-TEX STANDARD 100 Certificate (testat för skadliga ämnen). Alla våra produkter till bebisar, utan undantag, tillverkas i EU.


YOSOY
YOSOY är vår nya producent från Polen som tillverkar bebis produkter som används från barnets första ögonblick i livet.
Namnet YOSOY betyder Jag är på spanska.
Jag är. Helt enkelt.
Här och nu.
Ärligt
Sant
Det vackraste ... - det här är YOSOY och det är den världen vi skapar.
YOSOY är ett team av kreativa människor, vars positiva idéer resulterar i projekt som använder de allra bästa polska materialen och högkvalitativt europeiskt ekologisk bomullsgarn och bambuviskos.
Vi antar att endast de projekt som härrör från en äkta passion lyckas. Vi älskar vad vi gör och tror att våra ansträngningar för att skapa vackra små saker för spädbarn hjälper till att förändra världen.

YOSOY-teamet strävar efter att se till att produkterna som hamnar i ett barns rum görs med största omsorg, är underbara för småbarn att se och använda ... och en mamma som inte bara tänker på skönhet utan också säkerhet.

MellyMoon
Produkterna av siden är utformade av MellyMoon utanför Oslo. MellyMoon använder sig av den finaste kvalitéerna av mullbärssilke. Siden är tack vare temperaturregleringen naturens funktionsmaterial = värmer vid kyla och svalkar vid värme. Siden är naturligt och allergivänligt, så produkterna är förutom att vara lyxiga också ett hälsosamt alternativ till vanliga bomullsprodukter.

Tjejerna i Elliotti - från vänster: Susann, Grace och Andrea

Selskap: Elliotti AB

Org nr: 559157-5641

Kontakt mail: post@elliotti.com