Till toppen

Pulp bärsjal grå i ekologisk bomull

Produktnummer: 10040
I lager:

med moms

Pulps bärsjal är tillverkat i 100% ekologisk bomull. Det bästa valet för ett nyfött eller litet barn. Bärsjalen är enkel att lära sig knyta och gör det möjligt att bära barnet på många olika sätt. En bärsjal är ett både praktisk och kärleksfullt sätt att bära barnet. En storlek passar alla. 
 

Tecknat koalabjörn mamma med två barn

Trikåsjalen är en populär sjaltyp för bebisens första år i livet och en sjal som är relativt enkel att lära sig knyta. Trikåsjalen är lämplig även för nyfödda, också för prematurfödda barn. Fördelen med en trikåsjal är det stretchiga material som formar sig efter barnet och förälders kroppar, och som gör det enkelt att få till den eftertraktade grodpositionen. 

Grodpositionen är hur barnet ska bäras för att bäst efterlikna hur en bebis naturligt vill positionera sin kropp ? med knäna uppdragna och ryggen krökt i en C-form. För att barnet ska anses sitta ergonomiskt i en sjal ska barnets ben ha stöd av tyget ut till knävecken och rumpan ska vara lägre än knäna, så att barnets underkropp bildar formen av bokstaven M.

I en trikåsjal kan du amma med barnet upprätt, men då rekommenderar vi att du först knyter sjalen lite lösare än vanligt så att barnet hamnar i brösthöjd. Det går också att amma i så kallad vaggposition i trikåsjal, med barnets halvt liggande mot dig.

Du ska hela tiden kunna se barnets ansikte. Utöver det bör barnet sitta så pass högt upp mot dig att du kan pussa barnet på pannan utan ansträngning. Då blir det bekvämt för både dig och barnet. Och det blir jätteenkelt för dig att ha ständig koll på att barnet har fria luftvägar.

 

Information
Producent Pulp
Storlek Mått: 500 cm x 60 cm
Certifiering OEKO-TEX Standard 100-certifiering
Färg Grå
Tvättråd Maskintvätt 40 grader, Hängtorkning
Material 100% Ekologisk bomull