Till toppen

Om oss


Vi är Elliotti

Vi är ett familjeföretag som startade i 2017 med att erbjuda norska MellyMoons siden örngott och ögonmasker, samt bambu hårhandukar. Så småning om har fokus ändrats och när Andrea väntade Grace i 2019 började vi leta efter ekologiska  bambu, bomulls, kashmir och merinoull kläder, täcken, filtar - ja allt vad man behöver som nybliven mamma.

Grace hadde helt sedan hon var spädbarn atopisk eksem och derför var det viktigt att vi hittade producenter som satsar på ekologiska produkter till baby och barn. 

Vi hittade Pulp och Yosoy i Polen som använder 100% ekologiska material. De har även de certifieringar som vi förväntar oss av bebisprodukt producenter - GOTS (Global Organic Textile Standard) och OEKO-TEX® Standard 100 certificate Class 1. Här kan du läsa mer om vad de här certifieringarna betyder ->

Produkterna är gjorda av miljövänligt material och är supermjuka och allergivänliga för barnet. Råvarorna (bambu, ekologisk bomull) växer i Europa och produktionen sker i Europa enligt strikta europeiska standarder. 

Vi utökar hela tiden vårt produktsortiment för att ge dig som kund många spännande produkter att välja mellan.

Vi använder det vi säljer. Vi är övertygade om att det gör vårt sortiment riktigt bra. Om vi inte vill använda det, varför skulle du vilja det? För oss är det viktigt att du som kund känner dig nöjd med ditt köp på Elliotti.se. 

Här är våra leverantörer:

Yosoy
Pulp Bamboo
Marius Kids
Dragon Hugs
Ebbe Kids
Happy Rains

Organisk bambu

Bambu är 100% naturligt, organisk, miljövänligt och nedbrytbart material. Bambu växer vild (den snabbast växande växten på jorden) och kräver minimalt med vatten, inga bekämpningsmedel eller andra giftiga kemikalier. Dessutom är bambu produkter mycket mjuka och bekväma för dig - liksom att vara en vänlig produkt för vår planet. Bambuplantager fungerar som stora fabriker för fotosyntesen, vilket minskar växthusgaser. Bambuväxter absorberar ca 5 gånger så mycket koldioxid och producerar ca 35% mer syre än motsvarande trädbestånd. Alla våra bambu produkter har STANDARD 100 by OEKO-TEX® certifiering.


Ekologisk bomull

Ekologisk bomull är bättre för miljön. Det odlas utan kemiska bekämpningsmedel eller gödningsmedel och markskydd genom växeljordbruk. Eftersom farliga kemikalier är förbjudna i alla led av produktionsprocessen är ekologisk bomull också bättre för textilarbetarna. Alla våra bomullsprodukter har GOTS (Global Organic Textile Standard) certifiering som i tillägg ställer sociala krav som säkerställer mänskliga rättigheter, säkra arbetsplatser och arbetsrättigheter i alla led. Ekologisk bomull kräver också mycket mindre vatten än ”vanlig” bomull (upptill 90 % mindre*) och i produktionsprocessen finns det stränga regler för avloppsvatten, färg- och kemikalieanvändning.

*Källa: GOTS 2017, global-standard org.


Merinoull

Merinoullen kommer från merinofåren, som lever i karga och utsatta bergsmiljöer där de ska överleva säsonger av extrem vinterkyla och stekande sommarsol. De här förutsättningarna gör att deras ull måste kunna både värma och svalka.

Merinoullen består av ultrafina fibrer, mycket tunnare än vanlig ull, med en struktur och yta som gör den unik. Det är just det här som gör att merinoullen är otroligt mjukt mot huden, eftersom fibrerna lägger sig ner i kontakt med huden, till skillnad från tjock ull som kan upplevas stickig.

Ullfibern är en "bärare" av luftfickor som ger en termisk effekt för kroppen: i varma temperaturer ger den en buffert så att plagget - och sedan huden - inte värms upp. Samtidigt tas vätska i form av svett eller ånga upp i luftfickorna och transporteras ut i luften. Fibrerna kan absorbera 40% fukt, vilket ger säkerhet jämfört med när barn blir våta och det är minus grader. Vid låga temperaturer tar luftfickorna hand om kroppens värme och skyddar huden mot kyla som tränger in från utsidan. Att bära ett plagg av merinoull är därför som att bära en personlig luftkonditionering.

Merinoullsfåren har en sommarskrud och en extra vinterklädnad. När temperaturerna sjunker under de kallare månaderna får de ett till lager ull över deras baslager. Precis så ska vi också tänka och använda merinoull i olika tjocklekar och i flera lager.

Vad innebär det att merinoullen är mulesingfri?
Mulesing är ett ingrepp som utförs på merinofår för att förhindra flugangrepp, då deras veckade hud är benägen att bli angripen. Ingreppet innebär att man skalperar bakdelen på fåret, vilket är ett smärtsamt sätt som ofta utförs utan bedövning och är mycket traumatiskt. Mulesingfri merinoull innebär att den här metoden inte har använts på fåren som ullen kommer från. Våra producenter använder BARA mulesingfri merinoull.VÅRA VARUMÄRKEN

PULP

Vår producent av bambu och organisk bomull till bebis; Pulp bryr sig om hälsan och komforten till de små. Det är därför de valde bambusviskos som huvudtyg för att göra bebis-produkter. Det ger flera fördelar för barnet; det är ekologiskt, lugnande för huden, otroligt mjukt, mycket absorberande samt icke-allergiframkallande och temperaturreglerande. 

Varje bit  produceras noggrant och är designad och testad för att säkerställa slutprodukten av hög kvalitet. Tygerna som används är tillverkade i EU och har OEKO-TEX STANDARD 100 Certificate (testat för skadliga ämnen). Alla våra produkter till bebisar, utan undantag, tillverkas i EU.

YOSOY

YOSOY är vår nya producent från Polen som tillverkar bebis produkter som används från barnets första ögonblick i livet.
Namnet YOSOY betyder Jag är på spanska.
Jag är. Helt enkelt.
Här och nu.
Ärligt
Sant
Det vackraste ... - det här är YOSOY och det är den världen vi skapar.
YOSOY är ett team av kreativa människor, vars positiva idéer resulterar i projekt som använder de allra bästa polska materialen och högkvalitativt europeiskt ekologisk bomullsgarn och bambuviskos.
Vi antar att endast de projekt som härrör från en äkta passion lyckas. Vi älskar vad vi gör och tror att våra ansträngningar för att skapa vackra små saker för spädbarn hjälper till att förändra världen.

YOSOY-teamet strävar efter att se till att produkterna som hamnar i ett barns rum görs med största omsorg, är underbara för småbarn att se och använda ... och en mamma som inte bara tänker på skönhet utan också säkerhet.

Marius Kids

Marius Kids har exklusiva rättigheter att producera barnkläder med det välkända och älskade Marius®-mönstret. De designar kläderna själva och har huvudfokus på kvalitet, användarvänlighet och komfort. I synnerhet är den traditionella Marius®-tröjan för barn en av deras absoluta bästsäljare. Deras strumpor med Marius®-mönster är också en klar favorit. Marius®-mönstret har blivit en norsk ikon och berättar historien om nordmännens kärlek till friluftsliv och norsk natur.