Till toppen

Marius Kids - ett norskt varumärke

Nordic Kids AS ägs och drivs av Susanne Skou, Marianne Wiinberg och Tale L'Orsa. Susanne och Marianne har arbetat med barnkläder i ett antal år. Det hela började med att de fick pojkar själva och såg att det fanns brist på kläder av god kvalitet för barn och särskilt för pojkar. De startade därför en webbutik med barnkläder 2011.

2015 fick de möjlighet att ta över företaget Ugly Children's Clothing AS och därmed licensrättigheterna att använda det välkända och älskade Marius © -mönstret på barnkläder från 0-12 år. En dröm om att också få designa och producera sina egna kläder blev verklighet!

Tale L'Orsa, en av nyckelpersonerna i Ugly Children's Clothing AS blev med. Tillsammans designar och producerar de nu barnkläder med Marius-mönster genom märket "Marius Kids". De fokuserar på komfort, användarvänlighet och högsta kvalitet.

MARIUS®-mönstret är en skyddad design från 1953. Det är det mest stickade mönstret i Norge och anses vara en ikon som säger något om norrmännens entusiastiska relation till promenader i skogen, i fjällen, i den fria norska naturen.

Nordic Kids AS har rätt att producera barnkläder med MARIUS®-mönster © från 0-14 år. Kollektionerna marknadsförs under namnet Marius Kids och består huvudsakligen av en ullkollektion i 100% mjuk och utsökt merinoull och en bambukollektion i 70% bambuviskos och 30% ekologisk bomull.

Dessutom designar de praktiska lunchlådor, strumpor i bomull och ull, hattar och vantar i ull och matlådor för de små.
Designen bygger på att plagget är användarvänligt, hållbart och av god kvalitet, så att kläderna kan gå i arv.