Till toppen
Hållbart miljö med rätt tvätt

Hållbart miljö med rätt tvätt

När vi tar ut resurser från naturen blir begreppet hållbart att naturen ska kunna återhämta sig av egen kraft och att vi inte förorenar och förstör.

Vår miljö är grunden för allt. Utan en välmående miljö dras golvet undan för oss. Från vår miljö, vår jord, natur får vi produkter som vi livnär oss på. Naturens ekosystem ger oss tjänster som vi slipper betala för, men som vi är i stort behov av, t.ex. pollinering. När vi tar ut resurser från naturen blir begreppet hållbart att naturen ska kunna återhämta sig av egen kraft och att vi inte förorenar och förstör. Idag tar vi ut för mycket resurser från vår planet. I Sverige skulle vi behöva tre planeter om vi ska fortsätta med vår livsstil och konsumtion. Det frestar på jordens resurser och ekosystem.

Därför är det viktigt att tänka på vad du kan göra i ditt hushåll som kan påverka miljön positivt. 
Tvättmedel märkta med Svanen eller Bra miljöval är produkter med mindre negativ miljöpåverkan. Vattnets hårdhetsgrad avgör också mängden tvättmedel och i Norden har de flesta hushåll mjukt vatten som gör att mängden tvättmedel kan minskas.

Att tvätta på lägre temperatur minskar energiåtgången mer än man kan tro. En tvätt i 40 grader förbrukar bara hälften av den energi som går åt för tvätt i 60 grader. För att värma upp vattnet under en tvätt går det åt nästan fyra gånger mer energi än vad det gör att tillverka och transportera tvättmedlet.

Skötselråd 

Tänk också på att inte tvätta i onödan - våra ekologiska bomullsprodukter kan du tvätta i 30 grader. Om du tvättar för varmt finns det risk för att plaggen krymper eller förlorar form och färg. Bästa sättet att torka ekologiska bomullsplagg är liggande eller hängande.

Generelle tvättråd för våra produkter

 


Nyfödd klädpaket Lyx, Grey Leaves

Ett lyxigt set till nyfödd i fem delar för baby i storlek 0-6 månader, samt en underbar muslin filt i samma mönster; Grey Leaves. Du får BB-mössa, body med lång och kort ärm, byxa med fot samt en underbar muslin filt. Allt i 100% ekologisk GOTS-certifierad bomull.
vm-10612
Rea

Nyfödd klädpaket Lyx i bambu, Antique Rose

Ett lyxigt klädset i 100% bambuviskos för baby i storlek 56/62, samt underbar swaddlefilt med Boho Flowers mönster. Kläderna är extremt mjuka och lena mot bebisens hud. 100% organisk med material odlat i EU och tillverkat i Polen. Klimatsmart och hållbart.
10628

Nyfödd klädpaket Lyx, Japanese Flowers

Ett lyxigt klädset i fyra delar för baby i storlek 50/56 och 62/68 cm, samt en underbar muslinfilt i samma mönster; Japanese Flowers. 100% ekologisk med GOTS-certifiering. Klädsetet innehåller mössa, body, byxa med fot och sparkdräkt.
vm-10616

Nyfödd klädpaket Lyx, Blue Balloons

Ett lyxigt klädset i fyra delar för baby i storlek 50/56 och 62/68 cm (0-6 månader), samt underbar muslinfilt i samma mönster; Blue Balloons. Du får BB-mössa, body med lång ärm, byxa med fot, sparkdräkt och muslinfilt.
vm-10614