Till toppen

"Vi har FRI FRAKT på allt, och låga priser!"

Bambu

Bambu är ett mycket uppskattat material att göra kläder, filtar, sängkläder - ja allt möjligt till både barn och vuxna. Många kunder med barn som har känslig hud lovordar bambu som mildrar besvär med t.ex atopiskt eksem eftersom det mjuka bambumaterialet har silkeslena fibrer, temperaturreglerar och leder bort fukt från kroppen.

Bambu är ett miljövänligt materialval; det odlas helt organiskt utan bekämpningsmedel och är 100 % biologiskt nedbrytbart. Bambu är lent och bekvämt mot huden och tillåter huden att andas. Perfekt i kläder för ditt barn.

Kvalster gillar inte bambu!
Flera kunder med barn som har astma och kvalsterallergi upplever att barna andas lättare och sover bättre i sängkläder och filtar av bambu.

 

Nyhet

Yosoy bambu klänning Melisa, Alpine Bells

En underbar sommarklänning i bambu till flickor från 0-2 år med vackert mönster Alpine Bells. Skön på varma sommardagar och är perfekt för speciella tillfällen.
vm-10814

Pulp Bambu Baby filt, Ecru Elefanter

Otrolig mjuk kräm färgad babyfilt av 100% viskos från bambu. Filten är mycket andningsbar, men samtidigt temperaturreglerande: det håller barnet varmt på vintern och svalt på sommaren.
10092
Nyhet

Yosoy premium bambu sparkdräkt kort ärm, Blue Water

Silkeslen sparkdräkt med kort ärm i vacker Blue Water färg tillverkad i premium ekologisk bambuviskos. Bambu är ett mycket uppskattat material för bebisar; det andas och är temperatur reglerande. Matcha med kläder i samma färg. FRI FRAKT!
vm-10852

Pulp Bambu Baby formsytt lakan vit, 70cm x 140cm

Bambu lakanet är formsytt med resår i kanterna som gör det lätt att bädda med och det sitter på plats när du har bäddat sängen. Den här storleken passar till spjälsängen.
10063

Sortera på:
Rea

Pulp bambu Bandana, Pineapple

Bandana i 100% bambuviskos med fint ananas mönster i grönt. Kan användas på många olika sätt.
10136
Rea

Pulp bambu Bandana, Dogs

Bandana i 100% bambuviskos med roligt hund mönster i grönt. Kan användas på många olika sätt.
10137
Rea

Pulp bambu Bandana, Birds

Bandana i 100% bambuviskos med roligt fågel mönster i grönt. Kan användas på många olika sätt.
10138
Rea

Pulp bambu Bandana, Butterflies

Bandana i 100% bambuviskos med fint fjäril mönster i grönt. Kan användas på många olika sätt.
10139
Rea

Yosoy BB-mössa till nyfödd, Dusty Peach

Silkeslen mössa i Dusty Peach färg gjord i 100% bambuviskos. Bambu är mycket uppskattat material till bebisar då det är temperaturreglerande och andas. Bebisar kan inte själv reglera värmen. Matcha med body med knut i samma färg.
vm-10536
Rea

Yosoy Bambu nyfödd babymössa, Silver

Silkeslen babymössa med frill gjord i 100% bambuviskos i vacker silver färg. Matcha med body eller sparkbyxa i samma färg. Bambu är ett mycket uppskattat material till nyfödda och bebisar då det är temperatur reglerande och andas.
10547

Bambu gosedjur, Giraffe

Bambu gosedjur utformat som en giraff i olika mönster och färger. Den är 30cm lång och 11 cm bred.
10122
Rea

Pulp Bambu Baby kudde, Clouds

Härlig mjuk och skön baby kudde i 60% bambuviskos och 40% ekologisk bomull. Passar utmärkt i vaggan, vagnen och spjälsängen. Kudden har antiallergisk fyllning. Moln mönster i grått.
10130
Rea

Pulp Bambu Baby kudde, Cats

Härlig mjuk och skön baby kudde i 60% bambuviskos och 40% ekologisk bomull. Passar utmärkt i vaggan, vagnen och spjälsängen. Kudden har antiallergisk fyllning. Katt mönster.
10131
Rea

Pulp Bambu Baby kudde, Pineapple

Härlig mjuk och skön baby kudde i 60% bambuviskos och 40% ekologisk bomull. Passar utmärkt i vaggan, vagnen och spjälsängen. Kudden har antiallergisk fyllning. Ananas mönster.
10132
Rea

Pulp Bambu Baby kudde, Birds

Härlig mjuk och skön baby kudde i 60% bambuviskos och 40% ekologisk bomull. Passar utmärkt i vaggan, vagnen och spjälsängen. Kudden har antiallergisk fyllning och roligt fågel mönster.
10183
Rea

Pulp Baby Body, Cats

Silkeslen body i mjukaste bambuviskos med roligt katt tryck. Bodyen har 3% elasten som gör den lite stretchig och skön att ha på. Bambuviskos är perfekt för bebisar som har 10 gånger mer känslig hud än oss. Fri frakt på allt!
vm-10077

Varför borde barn sova i bambu sängkläder?

En av de viktigaste sakerna som en baby behöver för att utvecklas ordentligt är sömn. Du som förälder gör allt för att hålla dem lugna, friska och kom ...


Bambu är en miljövänlig växt och är den snabbast växande plantan i världen. Den är självförsörjande när den växer och behöver varken bevattning eller bekämpningsmedel. Bambu binder mer koldioxid än bomullsplantor och avger betydligt mer syre, vilket har positiv effekt på växthuseffekten.

En annan fördel är att bambu genererar ca 10 ggr mer material på samma odlingsyta som för konventionellt odlad bomull. Bambutextil framställs genom att plantan krossas och görs till en massa av naturlig cellulosa som man gör fibrer av. Bambutyg liknar bomull till utseendet, men är mycket mjukare.

Bambu låter huden andas och är värmande när det är kallt och svalkande när det är varmt. Perfekt för spädbarn som inte kan reglera värmen själv. Materialet känns som en blandning av silke och kashmir och behåller sin mjukhet även vid tvätt.

Bambu har även förmågan att inte skrynkla sig. Likt hampa har bambu ett visst skydd mot UV-ljus. Bambu är naturligt antibakteriellt, vilket gör att bambukläder håller sig fräscha länge.

Tack vare sin goda andningsförmåga passar bambukläder utmärkt till spädbarn och barn. Tänk på att inte torktumla bambukläderna då de kan krympa i den extrema värmen som uppstår under tumlingen.

Varför använda bambu?

Vi vill dela vår kärlek till bambu med dig och hjälpa dig och din familj att ha det bästa i livet, precis som naturen avsåg.